בפוסט היום נושא שהפך למאוד מבוקש בעקבות הסטוריז שהעליתי לאינסטגרם שלי בחודש הקודם וזה תהליך הדיטוקס של 21 הימים שעשיתי כחלק ממעבר או יותר נכון חזרה לאורח חיים בריא והחלטתי לשתף אתכן כאן. דיטוקס הוא תהליך של ניקוי הגוף מרעלים באמצעות צריכת אוכל בריא והימנעות מגלוטן, סוכר ומוצרים אחרים. נשמע קשה, נכון? אבל להפתעתי מדובר היה בחוויה מעניינת וגם מתגמלת שאני שמחה להמליץ עליה.
דיטוקס 21 יום | Detox 21
אז אחרי כל מיני התנסויות עבר קצרות עם דיאטות ושיטות הרזיה שצלחו לתקופה קצרה ונחוו כדי סיוט, הגעתי במקרה לפוסט באחת מקבוצות הנשים שאני חברה בהן, שם מישהי ביקשה המלצה על יועצת תזונה. לפוסט היו המון תגובות בהן נשים תייגו שמות ודפים עסקיים של יועצות שונות, אבל היה שם אחד שחזר על עצמו אצל הרבה נשים ובלט במיוחד בין התגובות וזה היה שמה של הגר שפר. עברתי מיד לפרופיל שלה ומשם לאתר שלה ומשם לקבוצת הפייסבוק שלה והתחלתי לקרוא על שיטת העבודה שלה וגם המון חוות דעת חיוביות מלקוחות ומטופלות שלה.
הגר שפר היא נטורופתית מוסמכת, בעלת ניסיון של למעלה מ 16 שנה בתחום התזונה והדיאטה. עם השנים פיתחה שיטת טיפול מיוחדת שאותה היא מעבירה באמצעות הסדנאות שלה, קבוצות פייסבוק, הרצאות ועוד.
יש להגר כמה תוכניות שמבוססות על אכילה בריאה או “קלין איטינג” (Clean Eating) כמו שהיא מכנה זאת – אכילה של מוצרים “נקיים” מחומרים משמרים ולא בריאים או במילים אחרות מזון שאינו מתועש ומכיל חומרים שנחשבים לא טובים לגוף כגון כימיקלים, סוכר, קמח לבן ועוד.
אחרי שחקרתי לעומק את האתר שלה ואת הדיונים בקבוצת הפייסבוק הפתוחה שלה, החלטתי לנסות בתור התחלה את תוכנית הדיטוקס שהיא מציעה. זו תוכנית מסודרת שהגר יצרה לאחר שנים של ניסיון עם מטופלות. הדיטוקס (Detox) שפירושו ניקוי רעלים הוא תהליך שנמשך לאורך מספר ימים, ובמהלכו אנחנו מנקים מהמערכת את החומרים הלא בריאים שצרכנו ע”י צריכת מזון בריא ועשיר בבכל אבות המזון, שתייה מרובה של מים ושייקים עשירים בסיבים תזונתיים.
מגניב, עד כאן הכל נשמע לנו די מוכר ואני אפילו קיבלתי בעבר הנחיות לתוכנית די דומה, אבל בעוד הרבה יועצי תזונה מכינים תפריט פשוט מודפס על דף A4 כזה שבו הם כותבים מה אסור לאכול או מציעים תפריט דל קבוע ויומיומי שמצמיד אותנו למאכלים די בסיסיים ומשעממים, הגר יצרה אפליקציה מדהימה, עדכנית ומושקעת שבה יש תוכנית אכילה יומית ומגוונת במשך 21 יום הכוללת מתכונים טעימים, רשימת קניות מסודרת ותמונות מעוררות חושים שעושות חשק לקום ולהתחיל ליצור את המעדנים הללו אצלנו במטבח.
אפשר להוריד את האפליקציה בעלות של פחות מ 30 שקלים כאן ואפשר גם להצטרף לתוכנית האונליין שלה שבה תקבלו ליווי בקבוצה סגורה בפייסבוק, עותק כתוב (דיגיטלי), אפליקצייה מובנית במסנג’ר אשר שולחת לכם בכל יום את המתכונים והתפריטים הרלוונטיים, מענה לשאלות, הדרכה לקניות כולל תמונות של מוצרים (בארץ ובחו”ל), מתכונים נוספים שאינם נמצאים באפליקציה וכמובן ליווי צמוד של הגר והצוות וחומרים עדכניים חדשים המתווספים מידי יום.
לאחר תום הדיטוקס ישנן גם תוכניות המשך שאפרט עליהן בסוף הפוסט כולל הנחה שאירגנתי לעוקבות הבלוג.
היערכות מראש ורשימת קניות:
התוכנית באפליקציה ממש מסודרת לפי ימים, ולחמש ארוחות בכל יום: ארוחת בוקר, ארוחת ביניים, ארוחת צהריים, ארוחת ביניים וארוחת ערב. אפשר לבחור בהגדרות באופציה של תפריט רגיל/צמחוני/צמחוני עם דגים/טבעוני. ברגע שמגדירים את סוג התפריט שנרצה מתעדכנת רשימת הקניות של כל המתכונים לפי חמישה ימים בכל פעם. מה שמאפשר להיערך בכל פעם מראש כך שכל מצרכי המתכונים כבר מוכנים במקרר ואפשר בכל יום לפתוח את המקרר ולהכין את הכל או פשוט להיערך בכל פעם לכל המתכונים חמישה ימים מראש.
האמת שהיא שכשהתחלתי הייתי די בספק אם אכן אצליח לעמוד ב-21 יום, בעיקר כי לא ידעתי איך אצליח לשרוד 3 שבועות בלי גלוטן. שמעתי על כל מיני אנשים שרזו המון כי הפסיקו לצרוך גלוטן אבל תמיד דמיינתי את עצמי נאלצת לאכול פריכיות אורז, חסה והרבה חלבונים כדי לשרוד וזה לא היה נשמע לי כל כך אטרקטיבי, בעיקר בשל העובדה כי עוף ובשר אני כבר בקושי אוכלת, או אפשר לומר שבכלל לא. ובכל זאת החלטתי לתעד את חלק מהתהליך בסטוריז באינסטגרם שלי ועם הימים שחלפו והתגובות שקיבלתי הבנתי שזה שווה גם פוסט בבלוג שתוכלו לחזור ולהיכנס אליו בכל עת.
בשלב ראשון ניקיתי את המקרר והמזווה מכל מה שלא נחשב Clean והלכתי לעשות קניות, נרגשת לקראת התהליך. כל יום היה חוויה חדשה ומעניינת, את רוב התפריטים אהבתי והיו כמה שאהבתי פחות (הממ..פודינג צ’יה ואני זה לא) אבל יש משהו מרתק בחוויה הזו של להיכנס למסלול של 21 יום, שמישהו עשה לך את רוב העבודה למעשה ותיכנן לך את כל התפריט, וכך במהלך הימים הללו “עוררתי” את יכולות הבישול שלי מחדש וגם גיליתי יכולות חדשות. כל מתכון מגיע עם תמונה, מרכיבים והוראות הכנה מדויקות ורובם הצליחו לי מעל למצופה. אגב, לא חייבים להכין את כל המתכונים שבאפליקציה, אפשר גם להחליף אותם בסלט פשוט עם חלבון, תבשיל שאתן אוהבות או מנה מיום אחר בשבוע, אבל אני השתדלתי להכין את כולם כי כך זכיתי לגלות מתכונים חדשים שגם האורחים מאוד אהבו.
את רוב הבקרים מתחילים עם שייקים טעימים לבחירתכן שמבוססים על מרכיבים טבעיים וכוללים שתי מנות פרי, חלב קוקוס או עלים ירוקים וזרעי צ’יה. יותר מאוחר עוברים למנות ביניים שכוללות 3 ירקות שונים ותוספת שומן של טחינה או אבוקדו. לאט לאט מוסיפים גם ביצים לתפריט ומאוחר יותר גם שיבולת שועל ופסטה מאורז מלא.
מהשיתופים שלי בסטוריז באינסטגרם metukteket@
פתאום מצאתי את עצמי אופה לחם טעים ללא גלוטן, מכינה פסטה בעצמי, מתאהבת בירקות שלא אהבתי או הפסקתי לקנות ומבינה יותר את תפקידם של כל מיני מזונות בריאות ששמעתי עליהם או נתקלתי בהם בחנויות טבע אבל לא באמת ירדתי לעומקם. התפריט צבעוני ומגוון ואפילו אקזוטי, הוא מפתיע ומעניין והוא אחד מתהליכי “הדיאטה” הכי כיפיים שהיו לי והחלטתי לכתוב את הפוסט הזה רק לאחר שסיימתי אותו בהצלחה מבחינתי.
האפליקציה הכניסה בי מוטיבציה חדשה אחרת ומעין סוג של אחריות לגופי. לא היה לי קשה מאוד להתחיל כי כבר הצלחתי לאכול במשך תקופה בעבר תפריט ללא מוצרי חלב וסוכר ונגמלתי מקפה לפני יותר משנה (כתבתי על זה כאן בפייסבוק). ביום-יומיים הראשונים הרגשתי קצת חולשה ואף כאב ראש, הגר הרגיעה ואמרה שזה חלק מתהליך הריפוי של הגוף והציעה לשתות תה וללכת לישון מוקדם, אכן למחרת הרגשתי הרבה יותר טוב. עם הימים ממש התאהבתי ברעיון של לפתוח את הבוקר עם שייק טעים במגוון טעמים ולבסוף גיליתי את השילוב שהכי טעים לי: תמר, בננה, עלי תרד וזרעי צ’יה וגם תות, בננה, פטל, זרעי צ’יה וחלב קוקוס.
עוד משהו שהבנתי במהלך ההימנעות מגלוטן היא שאנחנו פשוט בעלי צורך לנגוס במשהו שמרגיש כמו בצק ולכן לקחתי איתי לימים ארוכים מחוץ לבית לחם טחינה, לחם שקדים ולחם פשתן שאת המתכונים שלהם הגר פירסמה בקבוצה. דבר נוסף שעזר לי להתמודד עם ההפסקה מסוכר הוא שתיית תה שאני במילא מאוד אוהבת, לצד תמר ואגוז מלך בתוכו. הגר ממליצה גם לשלב קינמון בשתייה החמה כדי להוריד את הצורך במתוק. בימים האחרונים של הדיטוקס תמצאו אף מתכון של כדורי שוקולד בריאים שצירפתי לכן בסוף הפוסט. העניין הוא שצריך לדעת לשלוט בכמויות ולאכול רק שניים כאלה ביום, בהצלחה עם זה :)
ההרגשה כבר לאחר יומיים-שלושה היא מדהימה ונקייה. במהלך שלושת השבועות השלתי מעליי 3 קילו ואני חושבת שאם הייתי משקיעה בתקופה זו יותר בפעילות ספורטיבית ולא אוכלת יותר פירות יבשים ממה שבאמת מותר..הייתי יורדת אף יותר.
אבל מבחינתי הדיטוקס הוא רק ההתחלה, סוג של ריסטרט וכרגע אני נמצאת בתוכנית ההמשך שגם היא מעולה.
על תוכניות ההמשך
לאחר הדיטוקס אפשר וכדאי למי שמעוניינת להמשיך ולרדת במשקל באחת מהתוכניות שהגר מציעה שכולן מבוססות על ארוחות מסודרות, בריאות ויעילות ששומרות על הגוף מאוזן. אפשר להוסיף מוצרי חלב, גלוטן ברמה מבוקרת, קינוחים טעימים ואף ארוחה מפנקת פעם בשבוע. הגר מציעה אפליקציה נוספת ובה קרוב ל-300 מתכונים בריאים שאפשר לשלב בתוכניות ההמשך. מהפרסומים של הנשים שחברות בקבוצה הבנתי כי הירידה במשקל ממשיכה בכל הכוח גם לאחר הדיטוקס. יש פרסומים של נשים שירדו 10-15 קילו בתוך חצי שנה וגם כאלו שיותר.
אני הצטרפתי לאחת מתוכניות ההמשך שלה וכדי לתת בוסט נוסף לירידה במשקל ובהיקפים נרשמתי לאחרונה גם לסטודיו חדש ומהמם ואני מתכוונת להתמיד בשגרת האימונים כדי להמשיך ולהגיע לתוצאות הרצויות. מאז הדיטוקס ירדתי שני קילו נוספים ואני ממשיכה במוטיבציה גבוהה הודות לליווי המסודר.
אגב, יש נשים שמדלגות על הדיטוקס ומגיעות ישר לאחת התוכניות האחרות שלה (*מעודכן ל-2020): לדוגמה אתגר 10 הימים של ג’ניפר לופז, אתגר 30 הימים של אדל, או אתגר ה-90 יום. ישנה גם תוכנית מיוחדת שמתאימה לגברים ויש גם הנחיות שונות לנשים בהריון, נערות ועוד. פירוט על כל התוכניות תוכלו למצוא אצלה באתר “Eatgood” ובנוסף עוקבות הבלוג תזכנה להנחה של 20% על כל אחת מהתוכניות בשימוש קוד הקופון MTK100
*עדכון יולי 2020*: עברו מעל שנתיים מאז שעשיתי את תוכנית הדיטוקס לראשונה ובעקבותיה המשכתי בתפריט התזונה הבריאה. סה”כ ירדתי קרוב ל 8-9 קילו במספר חודשים וצמצמתי היקפים בצורה משמעותית. במקביל התחלתי להתאמן באופן עקבי ולגמרי אימצתי אורח חיים בריא שעושה לי טוב. כמובן שמידי פעם כשאני מרגישה שחרגתי מידי (לחרוג זה אנושי אבל מתי שהוא צריך לשים לזה גבול), אני חוזרת לתוכנית הדיטוקס או לאחת התוכניות של הגר וזה מאפס אותי בכל פעם מחדש. אם אתם שואלים אותי אם אני ממליצה על כך גם לאחר שנתיים, אז בהחלט כן!
אם אתן רוצות לעקוב אחריי מקרוב בהמשך התהליך בלייב ובמתכונים חדשים שאני מכינה, אתן יותר מוזמנות להצטרף ולצפות בסטוריז שאני מעלה לאינסטגרם שלי. אגב למי שפיספסה את השיתופים בסטוריז מתקופת הדיטוקס, העליתי לאיזור ה-“Highlights” (בו אפשר לצפות בסטוריז ישנים) גם היילייט שמאגד את התמונות והסרטונים שלי מתהליך הדיטוקס במשך 21 יום. אני אשמח מאוד לשמוע מכן כאן ובתגובות לסטוריז אם גם אתן התחלתן את התהליך וכיצד אתן מרגישות.
מתכון לכדורי שוקולד בריאים (16 יחידות)
ונסיים עם מתכון באדיבות הגר שפר לעוקבות הבלוג שאני כמובן גם ניסיתי בעצמי. אלו הם כדורי שוקולד בריאים מתוך האפליקציה שלה שכמובן אינם מכילים סוכר וגלוטן ורעיון נפלא לקינוח די מהיר לאירוח ביתי, לאירועים ולמסיבות. אגב לא הספקתי לצלם את כדורי השוקולד שלי פשוט כי הם נחטפו מהר.
מרכיבים:
1 כוס תמרים ללא גרעינים
1/3 כוס שקדים לא קלויים
1/3 כוס קשיו לא קלוי
1/3 כוס פיסטוק קלוף ולא קלוי
1/3 כוס קוקוס טחון
1/3 כוס קקאו אורגני (עדיף RAW)
2 כפיות של תמצית וניל איכותית
4 כפות מים רותחים
4 כפות קוקוס לציפוי כדורי השוקולד לאחר ההכנה
הוראות הכנה:
במעבד מזון טוחנים ביחד את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומתוקה.
מעבירים לכלי סגור ומקררים לפחות שעה.
מוציאים את התערובת ויוצרים ממנה 16 כדורי שוקולד גדולים.
מגלגלים את הכדורים בצלחת עם קוקוס ושומרים בקופסה במקרר.
מתקבלות 8 ארוחות ביניים, בכל ארוחת ביניים מגישים 2 כדורי שוקולד מתוקים וטעימים.
*הערה: למי שאין מעבד מזון, ניתן להשתמש בתערובת תמרים ולכתוש את השקדים והאגוזים בנפרד לפני הערבוב.
אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו עם חבריכם ותכתבו לי בתגובות כאן או בשיתוף בדף הפייסבוק שלי מה דעתכם על התהליך והאם תרצו לקרוא פה על החוויות שלי מתהליך ההמשך.
הצטרפו אליי גם בפייסבוק ובאינסטגרם אם טרם הצטרפתן.
*ניתן לבטל את ההרשמה בכל עת
- אל הגר הגעתי מיוזמתי, את הפוסט וההמלצות החלטתי לכתוב רק כשסיימתי את התהליך. לאחר מכן הוזמנתי על ידה להתנסות גם בתוכנית ההמשך שאני חווה כעת ומאוד מרוצה ממנה.