הפעם החלטתי להקדיש את הפוסט לבשמים חושניים יוקרתיים, כאלו שלרוב גם מאוד אהובים על המין השני וכאלו שהנינוח שלהם סופר יוקרתי, מתוחכם ועוצמתי. שימו לב גברים יקרים, כי הפוסט הפעם מיועד גם לכם ;)
מכיוון שאני מאוד אוהבת לעסוק בנושא הבישום ועולם הניחוחות מרתק אותי, כי הוא פשוט אינסופי (!) העניין שרציתי להתייחס אליו היום הוא היכולת של הניחוח שלנו להשפיע על מישהו אחר. אז נכון שלכל בושם מכל משפחה יכולה להיות השפעה כזו או אחרת, ניחוחות יכולים להיות מרעננים, מטהרים, משמחים, מעוררי אנרגיה וכו’, אבל אתמקד היום במשפחת הבשמים החושניים.
בשמים חושניים עשויים לרוב ממרכיבים חמים, מתוקים, מתובלים וארומטיים מעוררי חושים שנשארים על העור הרבה זמן. התווים הבולטים ביותר בבשמים מהסוג הזה הם מאסק, פטצ’ולי, קטורת, אמבר, פלפל ורוד, יסמין (מאפיינים את הבשמים האוריינטליים) ומרכיבים מתוקים ואכילים כגון קרמל, שוקולד, קוקוס, קינמון ווניל. הרבה מהבשמים הללו נחשבים למיסטיים, לוהטים ומסתוריים ואף מכילים פרומונים – הורמונים שידועים כמעוררי תשוקה ומשיכה. אופי הבושם יבוא לידי ביטוי גם בעיצוב האריזה, הרבה פעמים האריזה תהיה בגוונים כהים שמשדרים אווירת ערב ולילה ויכילו הרבה אלמנטים של זהב ושחור, או כאלו שמרמזים על התווים החמים המרכיבים את הבושם.
השימוש בבשמים מהמשפחה הזו מומלץ בשעות ערב ולילה, בפגישות רומנטיות, באירועים נוצצים ובעונות הקרירות. מאידך מכיוון שמדובר בריחות דומיננטיים כדאי להיות עדינים איתם ולהתחשב בסביבה כשנמצאים במקומות ציבוריים סגורים וקטנים, משרדים, פגישות עבודה או ראיונות למיניהם, חדרי כושר, ובמהלך ימים חמים במיוחד.
ישנם המון בשמים כאלו בתעשיית הבישום, חלקם מאוד פופולאריים ומוכרים בקרב שני המינים, חלקם אהובים עליי יותר וחלקם הרבה פחות, אך בחרתי להשקיע בפוסט הזה כחלק ממחקר אישי שלי ורצון להבין מה עומד מאחורי כל בושם אייקוני כזה או מותג בישום שמעניין אותי ולשתף גם אתכן בכך. הרבה אנשים משתמשים בניחוח אם במודע או שלא גם כדי להעלות את הבטחון העצמי ולהרגיש סופר סקסיים וגם כדי לעורר תשוקה ואהבה אצל המין השני. אני מכירה אף כמה נשים שמתיזות ניחוחות מסוימים במיוחד עבור בן הזוג.
הפוסט הזה שאכן נראה חורפי במראהו ומעט מקדים את זמנו עולה בהמשך להבטחתי בדף הפייסבוק בתחילת הקיץ לסקירת שאר הבשמים בתמונת האוסף שלי (סקירות על האחרים תמצאו כאן). אלו הם באמת הבשמים שהחלטתי להשאיר לפוסט המיוחד הזה והוא לגמרי אנטיתזה לפוסט הבישום הפרשי שפירסמתי בתחילת השנה שעברה היישר מברצלונה. חלק מהבשמים מלווים אותי הרבה זמן וחלק התקבלו לסקירה השנה ואני מניחה שחלקכן תזהו פה בושם אחד לפחות שהיה לכן או שאתן אוהבות ובמקביל תוכלו לקבל רעיונות חדשים לבשמים איכותיים וסקסיים וגם עוד כמה טיפים לבישום.
הבישום של שאנל CHANEL
מותג האופנה היוקרתי והמוביל שאנל הוקם ב 1909 ע”י גבריאל בונר שאנל, מעצבת האופנה הצרפתייה שהיתה ידועה בכינויה קוקו שאנל. שאנל נחשבה לאישה מאוד דומיננטית ודעתנית והיתה המעצבת המובילה של האופנה הפריזאית במשך שישים שנה וגם אחד מבני האדם הכי משפיעים בתולדות המאה העשרים על החברה. עיצובי בגדיה התאפיינו בקווים אלגנטיים, פשוטים ונוחים ללבישה, כשאחד מהמהלכים פורצי הדרך שהיא עשתה היה שחרור האישה מהמחוכים והעברתן לחליפות ומכנסיים וגם יצירת השמלה הקטנה השחורה המפורסמת.
בשנת 1920 השיקה שאנל את הבושם הראשון שבחרה מתוך חמישה בשמים שונים שרקחו עבורה בהתאם לדרישותיה: זהו הבושם שאנל 5 שהורכב מחמישים ריחות שונים והפך למפורסם הודות לפרזנטורית הנועזת מרלין מונרו. בכך למעשה הפכה שאנל למעצבת האופנה הראשונה בהסטוריה שהוציאה גם בושם. אחד מציטוטיה המפורסמים היה “אישה ללא בושם היא אישה ללא עתיד”.
בלכתה של שאנל עבר הבית לניהולו של קרל לגרפלד, והחל מ 1978 עד לימינו האחראי על תחום הבישום וה”אף” של שאנל הוא ז’ק פולג’ (Jacques Polge), תחתיו יצאו מאז כל בשמי שאנל הנחשקים לאישה ולגבר כמו הקוקו מדמואזל, סדרת הצ’אנס, כל סדרת האלור לאישה ולגבר, הEgoiste לגבר, הבלו דה שאנל המדהים לגבר שסקרתי לפני כשנתיים ועוד.
קוקו מדמואזל מבית שאנל
Coco Mademoiselle – Chanel
Eau de parfum
נתחיל עם אחד הבשמים הכי אייקונים בעולם הבישום היוקרתי וזהו הבושם קוקו מדמואזל האוריינטלי והחושני של שאנל שהושק ב 2001. ההשראה לבושם התקבלה מנוכחותה המתפרצת של קוקו שאנל הצעירה.
לבושם קוקו מדמואזל נחשפתי לראשונה ב 2002 בארה”ב כשהרחתי אותו על גברת נכבדה שחלפה על פניי לבושה במיטב מותגי היוקרה והותירה שובל מדהים של ניחוח יוקרתי ומהפנט, אני זוכרת שלא התאפקתי ועצרתי ושאלתי אותה די במבוכה איזה בושם היא לובשת (באנגלית זה נשמע יותר טוב..) ואני לא אשכח את האופן שבו היא הסתכלה עליי ונקבה לי בהתנשאות את השם “Chanel Mademoiselle”, כשחיפשתי אותו בחנויות נדהמתי ממחירו היקר אבל ידעתי שאני חייבת להשיג את הבושם הזה ויהי מה, ואכן מאז ועד היום עברו אצלי כבר כמה בקבוקים.
הקוקו מדמואזל דומיננטי ועמיד מאוד, הוא מורכב מתווי הדרים מתפרצים בשילוב פרחי היסמין, הורד הטורקי והילנג ילנג, ובבסיסו פטצ’ולי, וניל, אופופונקס, טונקה, וטיבר ומאסק לבן. כל זאת הופך אותו מצד אחד לרענן בנוכחותו ומצד שני מתוק, מתובל, מתוחכם, מכה חושים ובעל נוכחות כובשת.
העיצוב המלבני, הקלאסי והנקי מתבסס על עיצוב הבושם הראשון שאנל 5, תחת העיצוב הזה קיימים עוד בשמים נוספים.
לא פלא שהקוקו מדמואזל הפך לאחד הבשמים הכי נמכרים בשני העשורים האחרונים ולקלאסיקה של ממש, תוך כמה שנים מרגע השקתו בחו”ל הוא הפך גם למאוד פופולארי ונפוץ בארץ. בזמן הזה האהבה והסקרנות שלי לתחום הבישום רק הלכה וגדלה וכך גם האוסף שלי, ובגלל שהקוקו מדמואזל הפך לכל כך מפורסם ופחות ייחודי עבורי כבר ירדתי התלהבותי, והורדתי מינונים ממנו כדי שלא יימאס עליי לגמרי.
ובכל זאת עם כל כמות הבשמים שיש לי, הוא אחד הבשמים החשובים באוסף שלי, למרות שהיום אני מגיעה אליו לעיתים די רחוקות אני פשוט לא מוכנה לוותר עליו. גם כי הניחוח שלו ליווה אותי בכל כך הרבה חוויות בעשור האחרון וגם כי זהו בושם ערב שבדרך כלל לא מאכזב – כשאני רוצה ללכת הכי על בטוח ולעשות רושם ראשוני טוב וכובש, אם זה בערב רומנטי, אירוע נוצץ או פשוט כחלק מהופעת ערב מושקעת, אני בדרך כלל בוחרת בקוקו מדמואזל ולא מתחרטת. הוא עמיד, סקסי, אופנתי באופן נצחי ומשדר יוקרה ונוכחות.
שאנל
קוקו מדמואזל – סרטון הפרסומת
Coco Mademoiselle: The Film – CHANEL
כדי לעמוד על אופיו של הבושם וההשראה שלו צירפתי כאן את סרטון הפרסומת של שאנל לבושם: הדמות של קוקו מדמואזל (קירה נייטלי, הפרזנטורית של הבושם בשנים האחרונות) היא יפיפייה קלאסית ומסתורית, עצמאית, שובבה ובלתי ניתנת להשגה. בשאנל יצרו שני סרטונים נוספים בכיכובה כחלק מטרילוגיה, בכולם היא מפתה וכובשת את הגבר, מותירה אחריה שובל מהפנט ונעלמת, וזה כאן האהוב עליי מבין שלושתם.
קיירה נייטלי אמרה באחד מהראיונות איתה על סרטוני הפרסומת לשאנל מדמואזל שבעיניה בושם הופך אותנו למה שאנחנו רוצים להיות, או אולי בעצם מגשים לנו את כל הפנטזיות. אני מאוד מתחברת לאמירה הזו.
בשאנל ממשיכים להשיק מידי שנה מוצרים נלווים ומתחלפים בניחוח הבושם האייקוני כמו שמן גוף, פילינג רחצה, קרם גוף, תמצית בושם קטנה, בושם בגודל מיוחד, קיטים לנסיעות ועוד. את ההשקות הכי מעודכנות תוכלו לראות באתר הבית של שאנל.
הבושם צ’אנס מבית שאנל
Chance – Chanel
הבושם הראשון בסדרת בשמי הצ’אנס של שאנל הושק כשנתיים לאחר הקוקו מדמואזל. זהו בושם רענן וקליל יותר אך עדיין חושני ומזכיר מאוד את המדמואזל באופן בו הוא מתפרץ בצורה מפתיעה ו”שאנלית”.
ואכן יש בבסיסו כמה מרכיבים דומים מאוד למדמואזל כמו הפטצ’ולי, הוניל, הוטיבר, והמאסק הלבן. בנוסף גם הוא מכיל בתווים האמצעיים שלו יסמין, אך בשונה מהמדמואזל יש בו פחות מרכיבים ותוויו העליוניים מורכבים מלימון, פלפל ורוד, איריס, תפוח ואננס. הצ’אנס מוגדר כפרחוני, מאסקי, עצי ומתובל.
עיצוב והשראה: צ’אנס בצרפתית פירושו מזל או הזדמנות שיש לקחת, והוא הבושם היחיד מבית שאנל שמופיע בצורה עגולה בהשראת המזל המסתובב כמו מערבולת או גלגל המזל. השם Chance מורכב משש אותיות מאוד דומות למילה Chanel ואם תסתכלו היטב על הטבעת האותיות על בקבוק הזכוכית תוכלו לראות שהן מונחות אחת מתחת לשנייה ממש כמו כתב מראה וכחלק מהמותג שאנל.
קוקו שאנל נהגה לומר לעיתים קרובות שהמזל מגיע רק לאלו שיודעים לזהות אותו ושהוא נישא ע”י משב רוח של אופטימיות.
את הצ’אנס הראשון שלי רכשתי בערך כשנה שנתיים לאחר שהוא יצא בגרסת האו דה טואלט ואהבתי אותו מאוד. לפני כמה שנים רכשתי אותו שוב בדיוטי פרי, אבל לא שמתי לב שקיימות לו שתי גרסאות ורכשתי את גרסת האו דה פרפיום. לקח לי זמן לעלות על כך שהסיבה שהבושם פשוט מרגיש לי כבד ואינטנסיבי פתאום היא שבעצם היתה לי קודם גרסה אחרת (האריזות זהות לחלוטין וצריך לשים לב) ואגב זו הסיבה שהבושם נשאר במצב הזה ולא חוסל כבר מזמן.
בהזדמנות זו אני מציעה לכן לבחון היטב את הגרסאות השונות שיש לבושם שאתן רוצות לקנות ולזכור מה אהבתן יותר. אני שמעתי לא מעט פעמים מהדיילות כי גרסת האו דה פרפיום היא כמו גרסת האו דה טואלט אבל עמידה יותר, אבל זה לא לגמרי נכון ולפעמים מדובר בניחוח שמתקבל אחרת לגמרי. בבשמים יוקרתיים ומורכבים לרוב העמידות תהיה גבוהה בכל המצבים, אבל הריכוז המוגזם לפעמים יכול “לחנוק” את הניחוח הטוב ולעשות כאב ראש, אז תבדקו ותריחו כל גרסה עליכן כמה פעמים ואל תשפטו אותה לפי מה שכתוב עליה.
הצ’אנס הפך די במהרה לאחד הבשמים האהובים לא הרבה פחות מהמדמואזל, בעיניי הוא הרבה יותר יומיומי מהמדמואזל ויכול להתאים גם לצעירות. מאוחר יותר הוא זכה לגרסאות נוספות ופרשיות, וממש לאחרונה הושקה גרסה חדשה שלו שטרם יצא לי לנסות.
אלור סנסואל – שאנל
Chanel – Allure Sensual Edp
סדרת האלור Allure (מצרפתית: קסם/משיכה) הבוגרת הושקה כחמש שנים לפני הקוקו מדמואזל, עם הופעתו של האלור הראשון הפרחוני-פירותי שנחשב לבושם מתובל ובוגר יותר, ובלט בניחוח וניל והדרים מובהק. אם הייתן שואלות אותי לפני כמה שנים, אין סיכוי שהייתי בכלל מסתכלת לעבר סדרת האלור, אבל עם השנים והניסיון בעולם הבישום לאט לאט התחלתי “להבין” אותה יותר ויותר. במיוחד גיליתי אותה בימים הקרים שהחלו בנובמבר בברצלונה כשהתחלתי להתגעגע לבשמי החורף שהשארתי בארץ. ולכן מידי פעם הייתי הולכת לרחרח את בשמי שאנל באל קורטה אינגלס כדי להתרגש ולהתחמם. אין ספק שמזג האוויר האירופאי השפיע עליי כי לפתע מצאתי את עצמי נהנית להתיז דווקא את סדרת האלור, כשהכי מצא חן בעיניי היה האלור סנסואל (זהו בושם חורף ללא ספק), כמה חודשים לאחר מכן קיבלתי אותו במתנה מהוריי.
הבושם אלור סנסואל Allure Sensual כשמו כן הוא – חושני מאוד, מתובל, קטיפתי ועשיר במרכיבים בעלי נוכחות: בעיקר האמבר פטצ’ולי שכה מזוהה עם תרכובות שאנל, וניל בורבון, סנדלווד, לבנדר, תרכובת ורדים אקזוטית, יסמין, איריס, קטורת ופירות יבשים, ניחוח הדרים מתפרץ שגם הוא מתאפיין בבשמי שאנל ופלפל ורוד. זהו בושם לאישה בוגרת, נועזת, מתוחכמת וחזקה.
אם כבר מיציתן את המדמואזל או בא לכן לגוון ולנסות עוד ניחוח עוצמתי, עמיד, מהפנט וחורפי יותר מבית שאנל אני מציעה לכן לבדוק את הבושם הזה (קיים בגרסת או דה טואלט ואו דה פרפיום) ואת סדרת אלור בכלל.
את הבשמים של שאנל ניתן לרכוש בנקודות המכירה של שאנל בארץ, בדיוטי פרי שם בדרך כלל אני קונה ואונליין.
טיפ: אמנם זה עוד די מוקדם לדבר על כך בימים כאלו חמים, אבל בחורף האחרון מצאתי כי השילוב בין חמאת גוף מתוקה ועשירה, האלור סנסואל כבסיס ומעליו התזה קלילה של המדמואזל יצר תרכובת חושנית ומעניינת ביותר. מחכה לימים הקרירים כדי לחזור לתרכובת המחממת הזו.
סקירות נוספות של בשמי שאנל תמצאו כאן >>
הבישום של נרסיסו רודריגז Narciso Rodriguez
נרסיסו רודריגז הוא מעצב אופנה אמריקאי ממוצא קובני ונחשב לאחד מהמובילים והמדוברים בעולם האופנה של ימינו.
פריטי האופנה של נרסיסו רודריגז מאופיינים בקווים נקיים ומפוסלים, עם השראות לטיניות ואירופאיות. העיצובים מינימליסטים, מתריסים, ועם זאת מעצימים את הנשיות, ומדגישים את קימורי גוף האישה באופן מחמיא.
רודריגז שלדבריו ניחוח הוא חלק ניכר מהלוק והנוכחות של האישה ראה בייצור ליין בשמים חלק בלתי נפרד מהאמירה שלו והרצון שלו להעצים נשים ולתת להן ביטוי ואמירה אישית על מנת שירגישו אייקוניות ובלתי נשכחות. בעיניו כל אישה היא מיוחדת וצריכה להיות מודעת לעצמה, לשדר נשיות ולחגוג אותה.
ליין הבישום שלו שהפך למצליח מאוד בשיתוף פעולה עם אמני בישום שונים כולל היום כ 27 ניחוחות שונים וייחודיים לגברים ולנשים.
נרסיסו רודריגז – הבושם השחור
Narciso Rodriguez – For Her
Eau de Toilette
הבושם For Her הוא הניחוח הראשון שהושק בבית נרסיסו רודריגז בשנת 2004 והפך במהרה לאייקוני ולאחד מהמובילים בעולם בתחום הבשמים החושניים ומעוררי התשוקה. הוא מוגדר כבושם שמתאים לאישה המודרנית המודעת למיניות ולנוכחות שלה.
רודריגז שהבושם האישי שלו במשך שנים היה המאסק נתן דגש מיוחד למרכיב זה בבושם הראשון שלו ובהרבה מאלו שהושקו אחריו. בעיניו למאסק יש נוכחות ייחודית שבאה ליד ביטוי אישי ואחר אצל כל אדם בהתאם לכימיה של הגוף שלו. הוא מוצא במאסק משהו אינטלקטואלי ועם זאת רגשי ומרתק.
עיצוב הבקבוק: רודריגז בחר בעיצוב מלבני פשוט וקלאסי, את הבושם לא ניתן לראות, אך על האריזה קיימת שקיפות חלקית וגרפית וזאת כי הוא רצה שהזוהר יבוא מבפנים.
הבושם מאופיין בתרכובות מעניינות וניחוחות חושניים כמו אמבר, מאסק טהור ומרענן, וניל חם ומתקתק, פטצ’ולי, ברגמוט, וטיבר ופרחים אקזוטיים שהופכים אותו לקטיפתי ודרמטי.
אני מאוד מאוד אוהבת את הבושם הזה והניחוח שלו הוא אחד המיוחדים בעיניי, בתחושה ראשונית הוא אמנם מרגיש מעט נועז, כהה, חריף, אך הוא נפתח בהדרגה ועם הזמן מתקבלת תחושה פודרתית ונקייה אך עדיין נשית, שיקית ועוצמתית.
כשנתיים לאחר מכן הושקה גרסת ה EDP באריזה הורודה הכוללת תווים פרחוניים כמו ורדים ופרחי אפרסק, תו עצי של פטצ’ולי וסנלדווד ותו אמבר – אמברלין. כדאי לשים לב שאריזת הקרטון של כל אחד מהם היא הפוכה וזה עלול לבלבל; אריזת הקרטון של הבושם שסקרתי כאן היא ורודה, בעוד אריזת גרסת האו דה פרפיום (בקבוק ורוד) מגיעה באריזת קרטון שחורה.
בשמי נרסיסו החדשים:
שני בשמים חדשים וחושניים ביותר הושקו בשנה האחרונה בבית נרסיסו רודריגז והפוסט הזה הוא הזדמנות מצוינת להציגם ולערוך השוואה ביניהם.
נרסיסו רודריגז ל’אבסולו (בורדו)
FOR HER
L’ Absolu
זוהי ההשקה האחרונה בתחום בשמי הנשים בבית רודריגז: מדובר בגרסה חדשה, חושנית ונוספת בסדרת ה FOR HER. האריזה זהה לאריזת הבושם המקורי אך מגיעה בגוון בורגונדי עמוק ויוקרתי – כמו חיבור שנעשה בין הורוד לשחור. גם פה בדומה לגרסה הראשונה יש תווים מאוד מרכזיים של מאסק מתפרץ, אמבר ופטצ’ולי, אך בשונה קיימים בו תווים של יסמין וטוברוז מאוד דומיננטי. לטעמי הוא שונה מאוד מה FOR HER השחור, הוא גם פחות עמיד עליי ומזכיר לי באיזה שהוא מקום את הגרסה באריזה הורודה, אבל מדובר בהחלט בעוד השקה מעניינת וייחודית מבית המותג שכדאי לבדוק.
מחיר לפני הנחות: 50 מ”ל – 535 ש”ח, 100 מ”ל – 705 ש”ח.
הנרסיסו הלבן
NARCISO
Eau de Parfum
בהשקה של הבושם “NARCISO” נתקלתי לראשונה בברצלונה והאריזה הלבנה שלו כבשה אותי מהרגע ראשון. קודם כל כי יש לי חולשה לכל עיצוב לבן ונקי, ושנית כי הבושם נמכר שם לרגל ההשקה במארז משגע עם תיק קטן מעוצב בקווים נקיים בגווני לבן ושמנת (הקיטים השונים של נרסיסו רודריגז קיימים גם בארץ והם אחד מהדברים המרגשים עבור חובבת המותג).
הניחוח של הבושם כבר אז הזכיר לי משהו אחר מכל מה שהכרתי עד כה מבית רודריגז, משהו הרבה יותר קרמי, מאסקי ועצי. הבושם אכן מכיל מרכיבים מאוד בסיסים ופחות מתובלים: וטיבר, ארז, מאסק, גרדניה וורד לבן ולמרות זאת מרגיש חושני מאוד, ועם השעות הוא הופך לפודרתי יותר, אך עם תווים עציים מאוד בולטים גם לאחר שעות רבות ולכן אני ממליצה לבדוק אותו כמה פעמים לפני הרכישה ולראות אם אתן מתחברות.
במהלך 2015 הושקה לבושם גרסת או דה טואלט באריזה זהה בצורתה אך בגוון שחור.
מחיר לפני הנחות: 50 מ”ל – 534 ש”ח, 100 מ”ל – 670 ש”ח.
מומלץ להשוות עם המחירים באתר הישראלי גילטי
סקירות נוספות של בשמי נרסיסו רודריגז תמצאו כאן >>
הבישום של טיירי מוגלר Thierry mugler
טיירי מוגלר הוא מעצב עילית צרפתי וצלם אופנה שפתח את הבוטיק הראשון שלו בפריז בשנת 1978. סגנונו של מוגלר בניגוד לשני המעצבים הקודמים מתאפיין באלמנטים עתידניים ונועזים מעולם הפנטזיה והמדע הבדיוני.
מוגלר מוכר לחובבי תחום הקוסמטיקה בעיקר בזכות בשמיו היוקרתיים, הדומיננטיים והחושניים. הבושם הראשון “אנג’ל” שהשיק ב 1992 היכה את עולם הבישום בתדהמה מהפנטת כשמוגלר יצר בושם ייחודי ובלתי ניתן לחיקוי בהשראת קינוחי גורמה, שמיים וכוכבות הוליוודיות, אליו הכניס לראשונה בתולדות הסטורית הבישום מרכיבים של שוקולד פרלינים. בכך למעשה יצר קטגוריה חדשה של בישום הנקראת “אוריינטל גורמה”.
אליאן
ALIEN – Thierry mugler
אי אפשר לכתוב פוסט כזה מבלי להתייחס לאחד מה Best Sellers בעולם הבישום החושני וזהו האליאן.
מוגלר חובב אריזות הבשמים המעוצבות ומלוטשות בהשראת אבני חן וקריסטלים יקרים החליט להפתיע שוב את העולם כשהשיק ב 2005 את הבושם בעל השם והמראה מהחלל החיצון – ALIEN. גם כאן כמו בכל בשמיו מוגלר חושף בפנינו רק את חלק ממרכיביו של הבושם ומשאיר את האחרים סודיים ואפופים במסתורין.
העיצוב: הבושם מעוצב בצורת תכשיט מאבן קדושה טעונה באנרגיה טבעית ובגוונו העמוק של האמסטיסט. אגב, טיירי מוגלר הוא מותג הבישום הכמעט יחיד שרוב בקבוקי הבושם שלו ניתנים למילוי חוזר, זאת מתוך תפיסה שבקבוק הבושם הוא תכשיט שהאישה תרצה לשמר, לצד חסכון בכסף ושמירה על איכות הסביבה.
הצבע הסגול של הבקבוק מסמל מיסטיות ושלוות נפש, בעוד הבקבוק מכיל “סם חיים”, מוגלר שאף לייצר בושם שמיועד לאישה קסומה המקרינה שלווה ועוצמה כאשר היא חולפת.
הניחוח מורכב משלושה תווים עוצמתיים ובולטים במיוחד, אחד הוא האמבר – האבן היקרה בעלת הכוחות המיסטיים, השני הוא התו העצי והסודי הלוקח אותנו למסע של מסתורין בעולמות דמיוניים, התו העליון הוא תו היסמין המכשף והנשי. לגבי שאר המרכיבים אפשר רק לנחש..לי הוא מזכיר שילוב של סוכריה בטעם ענבים, וניל, קינמון וקרמל חם.
האליאן הוא בהחלט בושם נשי ומאוד מעורר את החושים שמתאים לנשים בעלות תעוזה ורצון לנוכחות, וללא ספק יש משהו בניחוח שלו שיש לו השפעה על בני המין השני שלא נשארים אדישים אליו (או אל ה”אנג’ל”..!) הוא מתאים בעיניי לחורף ולשעות הערב אם כי נראה כי נשים רבות אימצו אותו כבושם ליומיום שלהן.
לי באופן אישי הניחוח של הגרסה הזו של האליאן דומיננטית מידי ולא מתאימה לסגנוני, אבל אני מעריצה את ההצלחה שלו בקרב כל כך הרבה נשים וגברים ואת האריזה החייזרית הסגולה, ובכלל את המחשבה מאחורי כל בשמיו של מוגלר. לעומת זאת בושם שונה שכן מאוד אהבתי מבית טיירי מוגלר הוא הבושם Mugler Cologne שכתבתי עליו בפוסט על הבשמים הפרשיים.
מאז השקתו לפני כעשור זכה האליאן לגרסאות רבות, מעניינות ומדיפות סקס אפיל לכל עבר. חובבות הניחוח המקורי יכולות למצוא על המדף גם קרם גוף עשיר שלו, תחליב גוף וכאמור את אריזת המילוי.
גודל: 60 מ”ל, מחיר: 495 ש”ח. ניתן להשיג ברשתות הפארם.
טיפים לבישום מבית טיירי מוגלר
לסיכום החלק הזה אני מצרפת כמה טיפים לבישום מבית טיירי מוגלר שתוכלו ליישם גם עם כל בושם חושני שיש לכן ואני מציגה אותם כפי שהתקבלו לידיי במייל:
שיטת “הענן”:
* התיזי ענן של בושם באוויר ועברי דרכו; הענן יעטוף אותך בניחוח ללא התחושה של מגע אלכוהולי על העור.
* לאחר ביצוע “טקס הענן” וממש לפני היציאה מהבית, התיזי שתי התזות “ענן” נוספות על החולצה או הסוודר; התזת “ענן” בושם לעבר הבגדים, מומלצת על בדים טבעיים כגון צמר, כותנה, משי וכו’.
* לבישום בערב: מומלץ להתיז ענן של בושם על החלק הפנימי של הבגד ולהניחו על קולב. בזמן המקלחת והאיפור, הבושם יתנדף מעט מהבגדים וייצור תחושה נפלאה של ניחוח ללא אלכוהול.
חיזוק הניחוח בכמה נקודות אסטרטגיות:
לגבר– על השיער שמעל לקו האוזניים ובאזור החזה.
לאישה – על קו השיער, מהמצח ועד הצוואר ובנקודות הדופק בגוף – סמוך לשורש כף היד, מאחורי האוזניים, בחזה, מאחורי הברכיים ובעצם, בכל מקום בו את רוצה לקבל תשומת לב.
לאחר שימוש ממושך, עלולה להיווצר הרגשה שהניחוח האהוב השתנה: בכדי להשיב את התחושה הבתולית של הפעם הראשונה, מומלץ להשתמש בקרם גוף מאותה הסדרה, יחד עם הבושם.
סקירות נוספות של בשמי טיירי מוגלר תמצאו כאן >>
הבישום של ג’יבנשי
כפי שכבר פירטתי בפוסט שהקדשתי למותג ג’יבנשי – בית האופנה של המותג הוקם ב 1952 על ידי הוברט דה ג’יבנשי, וליין הבישום נושא ותק של מעל 60 שנה, כאשר ג’יבנשי השיק את הבושם הראשון שלו “L’Interdit” כמחווה לשחקנית אודרי הופבורן. מאוחר יותר ליין הבישום צבר הצלחה ופופולאריות רבה בעולם וגם אצלנו עם השקתם של סדרות הבשמים Amarige וסדרת הפאי לגבר.
בליין הבישום הרחב של ג’יבנשי ניתן למצוא הרבה מאוד בשמים חושניים, בעלי תעוזה ואהובים מאוד גם על המין השני: סדרת ה Very irresistible היא דוגמה מצוינת למי שמחפשת בושם חושני וכובש המבוסס על תמציות ורדים, גם סדרת ה Couture הותיקה והמתובלת, סדרת ה Ange ou Demon הנועזת וסדרת ה Dahlia. מהשתיים האחרונות אסקור כאן שני בשמים.
ג’יבנשי – סדרת האנג’ או דמון
Ange ou Demon
סדרת האנג’ או דמון (פירוש מצרפתית: מלאך או שטן) הושקה לראשונה ב 2006 והיא מבטאת שני צדדים מנוגדים בחושניות שהם הטוהר והטוב לצד הרוע והשטניות.. הבושם הראשון בסדרה שעוצב בגוונים מנוגדים של שחור ולבן בהשראת הקונספט הוא מתוק, מתובל וארומטי מאוד. מאז הושקו למעלה מעשרה בשמים בסדרה זו שאת כולם ניתן לזהות ע”פ העיצוב המחודד והמשונן בצד האחורי.
אנג’ או דמון לה פרפיום
Ange ou Demon Le Parfum & Accord Illicite
אנג’ או דמון לה פרפיום הוא הבושם האחרון שהושק בסדרה, הוא מוגדר כפרחוני-חושני ואלגנטי ומכיל תווים דומיננטיים של טנג’רין, יסמין סמבאק, עור, מאסק ופטצ’ולי. הוא מגיע יחד עם מארז קטן ושחור של בושם הנקרא Accord Illicite (האקורד האסור) – זוהי תמצית מרוכזת מאוד המכילה רכיבים יוקרתיים שמומלץ להוסיף לנקודות הדופק ונועדה להוות מעין תו סודי נוסף ומופרד מתמהיל הבושם הגדול. השילוב של שניהם ביחד ע”פ המותג אמור ליצור ניחוח סודי ומסתורי ופיתוי ממגנט.
לדעתי ללא ספק יש איזה משהו באריזת הבושם הזה שמשדר מסתורין ואף יכולת השפעה מכשפת, מה שקצת הזכיר לי שגם לאליאן של טיירי מוגלר יש איזה שהוא אפקט עיצובי דומה. בניגוד לכל שאר הבשמים בפוסט הזה שמשדרים איזה שהוא משהו קלאסי ונקי, נראה כי שאפו לשוות לבשמים הללו איזה שהוא אפקט חיצוני מהפנט. האריזה של אנג’ או דימון נראית כמו פסל קריסטלי מעוצב היטב שביחד עם הבושם המוקטן יכול להוות קישוט יפיפה לשידת האיפור.
הבושם עמיד מאוד כמו כמה מבשמי הסדרה שיצא לי לנסות ומגיע בשני גדלים: 40 מ”ל ו 75 מל. בתוך כל אחד מהמארזים נמצאים גם הבקבוקון הנוסף.
להשיג ברשתות הפארם, מחיר לפני הנחות: 40 מ”ל – 555 שקלים, 75 מ”ל – 790 שקלים.
Dahlia Collection
קולקציית הבישום דליה Dahlia היא סדרה חדשה יחסית מבית ג’יבנשי שהושקה לראשונה ב 2011 עם צאתו של הבושם דליה נואר לו הקדשתי חלק נכבד בפוסט על מוצרי ג’יבנשי. כפי שהרחבתי אז – הבושם הראשון עוצב בהשראת המותחן הדליה השחורה והדוגמנית מריה בוסקונו, מאוחר יותר הוא הושק אצלנו גם בגרסת האו דה טואלט ובגרסה הירקרקה.
בשנת 2014 הוצגה בבית ג’יבנשי הסדרה דליה דיוין Dalia Divin (הדליה האלוהית) שהפנים שלה הפעם היא הזמרת אלישיה קיז, בעיניי מלבד הקו העיצובי שנשמר הפעם (בשילוב אלמנטים חדשים מזהב) אין קשר בין ניחוחות סדרת הדליה נואר לסדרת הדליה דיוין.
דליה דיווין – או דה טואלט
Dahlia Divin EDT
העדכון האחרון בתחום הבישום של ג’יבנשי בארץ הוא גרסת האו דה טואלט לבושם דליה דיוין שמאופיין כבושם חושני פירותי ופרחוני. הבושם מגיע באריזה קלאסית, שקופה ובעלת קווים נקיים. הוא ורדרד יותר מגרסת האו דה פרפיום וגם חוט הזהב שמאפיין את גרסת האו דה פרפיום מקבל גוון ורדרד ורך יותר. התווים המרכזיים בו הם: תפוז דם, אפרסק, ענבי שועל, יסמין, ורד, יסמין, פטצ’ולי, סנדלווד ומאסק.
ניתן להשיג ברשתות הפארם. מחירים לאחר הנחה: 50 מ”ל – 299 ש”ח, 75 מ”ל – 372 ש”ח.
הרמס HERMES
קלי קלאש
Hermes – Kelly Caleche
דיברתי עד עתה לא מעט בבלוג על בשמי הרמס האהובים עליי כל כך ועל אמן הבישום של הבית ז’אן קלוד אלנה, והתייחסתי עד כה בעיקר לבשמים הפרשיים (אגב ממש לאחרונה קיבלתי במתנה לחג בושם חדש מסדרת הגן).
את הבושם “קלי קלאש” יצר אלנה בהשראת ניחוח תיקי העור Kelly המפורסמים והיקרים עד מאוד של הרמס שקיבלו את שמם בהשראת השחקנית ואייקונית האופנה גרייס קלי (שהפכה לימים לנסיכת מונקו), וגם כמחווה לבושם הקלאסי והותיק יותר של המותג משנת 1961 שנקרא Caleche. גרסת הקלי קלאש שכאן היא גרסת האו דה פרפיום שהושקה ב 2009, כשנתיים לאחר מכן הושקה גרסת האו דה טואלט שכבר יצאה מהמגוון.
אלנה שמחפש השראות לבשמיו האגדיים בכל מקום אפשרי הזדמן למחסן אביזרי העור של הרמס ושם נתקל בפרץ ניחוחות שהזכירו לו משהו נשי מאוד שנתן לו את ההשראה ליצירת הבושם. והקלי קלאש אכן מורכב מתווים דומיננטים של עור בשילוב איריס, ורד אדום, סיגליות, וניל וטוברוז. התחושה המתקבלת היא של ניחוח מתובל ומעט מעושן, פרחוני, אלגנטי, עוצמתי ונועז.
האריזה עצמה מעוצבת ע”י פיליפ מוקה (אותו מעצב שאחראי לעיצוב בקבוק הוויאג’ דה הרמס האהוב עליי כל כך) ובצורתה הבסיסית מזכירה את אריזת הבושם הקלאסית, אך החלק העליון הוא המיוחד והשונה: הוא בעל מכסה סיבובי שמזכיר מאוד גוון ומרקם של עור, המוקף באלמנטים הלקוחים מסגירתם של תיק הקלי ותיק הבירקין – סגירת המתכת ועליה אותו מנעול מפורסם. אפשר לראות שימוש נוסף בכך גם בשעוני הקלי של הרמס.
הבושם מאוד עמיד, מורכב ובעל שיק צרפתי מובהק, והתזה אחת ממנו יכולה לגמרי להספיק כך שאל תתפתו לקנות את הגודל הגדול. המינוס שלו בעיניי וזו הסיבה שאני ממעטת להשתמש בו זה שהוא לא “נרגע” עם הזמן. אני לא יודעת איך להסביר זאת בדיוק, אבל הרבה מהבשמים שאני יותר אוהבת הופכים לסבוניים או מתמזגים עם העור לאורך הזמן ויש משהו בקלי קלאש שמרגיש לי חריף באף גם לאחר שעות רבות, זה מרגיש שהוא לא ממש מתפתח או נחלש וזה די מציק.
לסיכום, למרות שהוא לא הבושם שידי מושטת אליו לרוב, הוא עדיין מקבל מקום של כבוד רב אצלי בשל ייחודו ובגלל שהוא תוצר של אלנה. לאורך השנים יצא לי לזהות אותו רק על מישהי אחת שהכרתי במסגרת עבודתי, היא היתה בחורה מאוד מסוגננת ומוקפדת בלבושה והוא פשוט השלים לה את כל המראה בצורה מדויקת וישב עליה נפלא. ולכן אני חושבת שמי שאוהבת ניחוחות עוצמתיים, איכותיים ומיוחדים שאין לכל אחת, כדאי לה לבדוק גם אותו וכמובן לא לפני שהיא בודקת היטב כיצד הוא מתקבל על עורה גם לאחר כמה שעות וכדאי לנסותו במשך כמה פעמים.
ניתן לרכוש את בשמי הרמס ברשת אפריל, בדיוטי פרי או אונליין.
סקירות נוספות של בשמי הרמס כאן >>
סיסלי Sisley
סואר דה אוריינט
Sisley – SOIR d’ORIENT
עד עתה יצא לי לסקור כמה ממוצרי הטיפוח ואיפור של מותג הקוסמטיקה היוקרתי סיסלי וזו הפעם הראשונה למעשה שאני סוקרת או מנסה בושם של המותג. מאז הקמת החברה בתחילת שנות השבעים ועד היום פותחו בסיסלי 23 ניחוחות שונים בשיתוף פעולה עם גדולי אמני הבישום, כשאחד מהם הוא אפילו ז’אן קלוד אלנה מהרמס והבולט ביותר הוא הוברט ד’אורננו שאחראי לרוב הבשמים בסדרת ה Eau du Soir.
סדרת ה Eau du Soir (בSoir מצרפתית=ערב ) הושקה לראשונה ב 1990 עם יציאתו של הבושם Eau du Soir (או דה סוואר) המתובל שהפך לקלאסיקה, ומאז הושקו גרסאות נוספות ורבות תחת אותו השם.
בסוף חורף 2015 הושק בושם נוסף בסדרה שזכה לשם החדש SOIR d’ORIENT – זוהי גרסה אוריינטלית ומסתורית של הניחוח, המורכב בתוויו העליונים משילוב של לימון איטלקי, גלבנום רענן וזעפרן פרחוני. תווי הלב שלו כוללים גרניום מצרי, ורד טורקי ופלפל שחור ואילו תווי הבסיס מורכבים מקטורת, סנדלווד ופטצ’ולי.
לטעמי מדובר בבושם מאוד מורכב ומעניין שמדיף ניחוח של יוקרה אך מתאים יותר לקהל של נשים בשלות ובוגרות, או למי שמתחברת לניחוחות מאוד ארומאטיים ועציים.
ניתן לרכוש את בשמי סיסלי ברשתות הפארם: מחיר לפני הנחות: 50 מ”ל – 989 שקלים, 100 מ”ל – 1349 שקלים.
קלואה Chloe
קלואה או דה פרפיום אינטנס (פפיון שחור)
Eau de Parfum Intense
אז כבר בפוסט שהקדשתי לבשמי קלואה דיברתי על כך שישנו עוד בושם שטרם ניסיתי בסדרת הפפיונים והוא הקלואה או דה פרפיום אינטנס, שם ציינתי כי צבעו של הפפיון השחור המעטר אותו בניגוד לכל הפפיונים הבהירים האחרים מסמל את המסתורין, האוריינטליות והחושניות – ולמעשה הוא הבושם שבנוכחות ובעיצוב שלו נתן לי את ההשראה לעיצוב כל הרקע הכהה לפוסט הזה, ולכן החלטתי לסגור מעגל עם הפוסט ההוא ולסיים איתו את הפוסט הנוכחי.
בגלל שהוא מאוד סיקרן אותי, ממש כמה חודשים לאחר פרסום הפוסט המדובר הזמנתי אותו אונליין באחד מהמבצעים שצצו במקרה. מכיוון שהוא הגיע אליי בקיץ ומיד לאחר מכן טסתי לברצלונה ולא לקחתי אותו עימי, זכיתי לגלות אותו רק כשחזרתי לקראת עונת החורף, בדיוק בזמן המתאים לשימוש בו ולגמרי התאהבתי!
מדובר בגרסה עוצמתית, חושנית, בוגרת ומרוכזת יותר של הקלואה הקלאסי, ואני כבר מזהירה שהוא לא לכל אחת – אם הקלואה הקלאסי קליל יחסית, פרחוני ופרשי יותר, כאן מדובר בריכוז גבוה יותר של ורדים אדומים, ותווי טונקה, סנלווד ופלפל ורוד מאוד בולטים, אפשר ממש לראות זאת לאור הצבע הכהה של הנוזל עצמו בניגוד לאחרים. התוצאה היא בושם ארומטי, חם, עצי, מפולפל ומתוחכם עם אזכורי הורד והניחוח המוכר של קלואה הקלאסי שמתאים יותר לערב מאשר ליום, וממש כמו עם כל בשמי קלואה שברשותי אני פשוט נהנית מכל שעה נוספת שבה הבושם ממשיך להיפתח ולהתמזג עם עורי ולהותיר תחושה סבונית, משכרת ופודרתית. נפלא.
הבושם כאמור יצא מהמגוון בארץ (אם כי עדיין מופיע באתר הרשמי של קלואה) אבל ייתכן ותוכלו למצוא אותו בארץ על כמה מדפים בודדים, או בחו”ל או אונליין. ואגב יש גם חדשות מרגשות: ממש לאחרונה הושק מחדש בבית קלואה בצרפת בושם בסדרת הפפיונים (לינק לסרטון הפרסומת המהמם), אני כולי מחכה לו בציפייה ובהתרגשות ומקווה שלא יתעכב יותר מידי בהגעתו אלינו.
לקראת סיום המלצה קטנה: רוב הבשמים כאן הם באמת מאוד דומיננטיים ודי ותיקים ומוכרים. אם יש בשמים בפוסט הזה שהרחתן לפני שנים והחלטתן שאתן לא אוהבות, אני מציעה לכן לתת להם צ’אנס נוסף וללכת להתיז אותם בעיקר במהלך העונה הקרירה על ידכן וגופכן שוב או לנסות את הגרסאות האחרות מהסדרה. עשו זאת גם עם בשמים אחרים שלא כל כך חיבבתן בעבר, כי יכול להיות שחוש הטעם והריח שלכן השתנה בעקבות שינויים שהתחוללו בחייכן או בגופכן (דיברתי על זה פה בעבר) ופתאום תגלו אהבה חדשה.
סקירות נוספות של בשמי קלואה כאן >>
אז מה חשבתן על כל האווירה הרומנטית של הפוסט ומהו הבושם הכי חושני ומהפנט בעיניכן ? סקרנית מאוד לקרוא את התגובות שלכן ;)
אשמח אם תירשמו כמנויות לבלוג ותעקבו אחריי גם באינסטגרם ובדף הפייסבוק.
מוזמנות לקרוא כאן סקירות נוספות של בשמים.
לרכישת בשמים במחירים מיוחדים הקליקו כאן
13 תגובות
נהדרת כמו תמיד! תמיד חששתי מהעולם המורכב של בשמי היוקרה אבל בהחלט סיקרנת אותי עם הצ׳אנס של שאנל והורדרד של נרסיסו. 3>
תודה מקסימה שלי! ♥ אין מה לחשוש, הבשמים הללו בדרך כלל בעלי ניחוח מאוד עשיר ועמידים לאורך זמן. כדאי לאמץ לפחות אחד כי הם שווים את ההשקעה. סקרנית לשמוע מה תחשבי על הבשמים. נשיקות :*
וואו איזה פוסט מקיף ומפורט.
ואיזה תמונות מקסימות!
רק את יכולה להוציא תחת ידייך המוכשרות פוסט שכזה.
מדהים אהובה. אני נפעמת ממך בכל פעם מחדש!
נשיקות וחג שמח יפתי <3
תודה אהובתי היקרה! איזה כיף לשמוע שאהבת את הפוסט. בכל פעם שאני מצלמת ורדים אני חושבת עלייך ♥♥
נשיקות וחג שמח ושנה מדהימה :*
ברור שהבשמים של ג’יבנשי הם האהובים עליי, וגם קלואה העל-זמני.
פוסט מקסים מקסים!
ברור גלוסברי חובבת הג’יבנשי! הם אהובים גם על חברה מאוד טובה שלי. על קלואה אני הרוסה ♥
תודה אהובתי! :*
יקירתי! איזה פוסט מקסים, מעניין ומעניק ידע. נהניתי מאוד לקרוא וללמוד על מוצא הבשמים, התווים שלהם, ההשראות והעיצובים. עשית חתיכת מחקר ואני מעריכה אותך על כך ששיתפת אותנו בכך. לצערי רק עכשיו הגעתי לקרוא, ואז יודעת את הסיבה ;)
הבושם של ג’יבנשי – אירסיסטאבל הוא אחד הטובים שנתקלתי בהם, גם האליין שאהבתי בעבר מאוד אך נמאס עליי מזמן, כך גם המדמואזל. את הצ’אנס, קלואי ונרסיסו אני רוצה לנסות, אך אני צריכה לחכות לתקופה אחרת בה אוכל לרחרח ולהסניף כראוי. בושם מוערך אצלי שמתאים ל לפוסט הזה הוא הדיור אידקט הכחול שאני מאוהבת בו קשות, והפסקתי את השימוש בתקופה הזו כדי שאוכל לחזור להשתמש בו אחרי הלידה..
נשיקות יפתי :* :*
בת חן יקרה! איזה כיף לקרוא את התגובה שלך! ואל דאגה כאן תגובות מתקבלות בברכה בכל עת ♥
היתה לי תקופה שגם אני נפרדתי מהמדמוזאל..אבל רצתי אליו בחזרה :) יש לו את זה פשוט.
אני זוכרת מהבלוג והסרטונים שלך שאת אוהבת את הדיור אדיקט. אני מתה על האיפור והטיפוח של דיור, אבל משום מה רוב הריחות שלהם פשוט לא יושבים עליי טוב. היה לי בעבר את מיס דיור שמאוד אהבתי בזמנו ועד היום מזכיר לי נשכחות והוא אף בושם היחיד ששמרתי גם ריק במשך תקופה ממושכת בעיקר בגלל האריזה היפה.
נשיקות יפתי והמשך הריון קל ונעים! :)
פוסט מקסים ומושקע , חגיגה לעין ,לנפש וגם לידע , כמכורה קשה לבשמים נהניתי מאוד !
חלק מהבשמים שסקרת קשה לי ללבוש בגלל מורכבות הריח המתובל והכובד המאפיין אותם ,למרות שפיתחתי חיבה גדולה לאליאן ולנרסיסו בשנים האחרונות . חלק בא לי לקנות בגלל הבקבוקים המשגעים ,נשבעת שחלקם מכשף בדיוק כמו שכתבת :)
תודה מקרב לב על התגובה מחממת הלב! ♥
שמח שמישהי מבינה אותי בקטע של האפקט המכשף :) מבינה אותך לגבי המורכבות, אבל חלקם פשוט מושלמים לעונה הקרה. ביומיים האחרונים אני דווקא עם האינסולנס של גרלן שכתבתי עליו כאן והוא פשוט מדהים לעונה הקרירה! מעבר לזה חורשת לאחרונה גם על הנרסיסו השחור ובקרוב אפרסם שתי סקירות נוספות על בשמים חדשים שלאחד מהם יש אריזה פשוט מפילה! :)
שמחה מאוד להכיר ומוזמנת להישאר בקשר ולהתייחס גם לסקירות הבאות :)
Pingback: מתוקתקת - קלואה או דה טואלט - הפפיון הלבן
Pingback: מתוקתקת - סקירת הבושם Black Orchid של טום פורד בגרסת האו דה טואלט
Pingback: מתוקתקת - שאנל 5 בגרסה חדשה CHANEL N°5 L'EAU