גל של נוסטלגיה מציף אותי לאחרונה ויוצא לי לחזור ולהיזכר לא מעט ברגעים מתחילת שנות העשרים שלי ושנות התיכון. כחלק מהעניין שאני מוצאת את עצמי מקשיבה יותר ויותר למוסיקה משנות התשעים וחושקת שוב במותגים שחשקתי בהם אז וחזרו לאופנה בענק (היי ד”ר מרטינס וליוויס!), אני נהנית גם לחזור לניחוחות של אז ולבדוק עם עצמי מה אני מרגישה לגביהם היום, מה שהוביל אותי לשוב ולחקור את הבושם “אנג’ל” של טיירי מוגלר שיצא בתקופה הזו ונחשב אז להצלחה מטורפת.

מסתבר שבאופן מאוד מוזר ומפתיע ולאחר שנים שלא יכולתי לשאת את הניחוח העוצמתי של ה”אנג’ל”, מצאתי את עצמי נמשכת אליו בתקופה האחרונה והולכת להריח אותו עוד פעם ועוד פעם בחנויות עד שהפך לשלי שוב.
ייתכן שדווקא שנים של סקירת בשמים חדשים ואוסף שמורכב ברובו מבשמים פרשיים, עציים, מאסקיים ופרחוניים, גרם לי דווקא להימשך שוב לניחוח העז, המתוק והמחמם של האנג’ל (במיוחד כעת בתקופת החורף). אולי אלו הזכרונות מאותה התקופה שלי כנערה שגילתה את עולם הבישום וכשהבושם הזה הגיעה לידיה הוא יצר אפקט של וואוו לראשונה, של הבנה כמה בושם יכול להיות דומיננטי ומשפיע ונוכח (היום אני יודעת שעם בשמים כאלה כדאי לשמור על מינונים מסוימים על מנת לא להמאיס אותם עליי ועל הסביבה, ולכן אני מצליחה ליהנות מרוב הבשמים שיש לי באוסף ולהתאים אותם לעונות השנה, לאאוטפיט ולאירוע או המפגש המסוים כדי שתמיד יישארו נחשקים ואהובים בעיניי).
ובכל מקרה, לאחר לא מעט סקירות של בשמי טיירי מוגלר אצלי בבלוג ואחרי שקראתי עליו כל כך הרבה לאחרונה והשתמשתי בו שוב לא מעט ממקום בוגר ומנוסה יותר בעולם הבישום, ההערכה שלי לטיירי מוגלר ולבושם הראשון והמיוחד שיצר רק הלכה וגדלה ולכן החלטתי להקדיש לו פוסט מיוחד בבלוג.
המשיכו לקרוא ואולי גם אתם תתאהבו בבושם מחדש.
סרטון הפרסומת הראשון של אנג’ל בכיכובה של נעמי ווטס (1992)
הבושם אנג’ל פרץ אלינו ב-1992 עם ניחוח נועז, נשי ועמיד מאוד שהביא איתו חידוש מהפכני שלא נראה כמותו בעולם הבישום. לראשונה שילבו במרכיביו של בושם את אחד מהמרכיבים המתוקים המפתים ביותר, הלא הוא השוקולד, ולצידו הוסיפו מרכיבים מתוקים וטעימים נוספים כגון קרמל, דבש, וניל ופירות שיחדיו העניקו לבושם את הניחוח האוריינטלי.


בכך למעשה יצר לראשונה טיירי מוגלר קטגוריית בישום חדשה הנקראת “בישום אוריינטל גורמה” והיוותה השראה למותגי בישום נוספים בהמשך. התוצאה היתה בושם ייחודי ולא קונבנציונלי, חושני, דומיננטי מאוד ובעל השפעה מאוד גבוהה על הסביבה, או כפי שבמוגלר מיטיבים לתאר: “למרות שהוא מעורר בכולנו זיכרונות מתוקים, אנג’ל שומר על המסתורין שלו ולא ממהר להסגיר את סודותיו. הוא יכול לכשף או לערער, אבל הוא לא מותיר אף אחד אדיש!”.
צפיית חובה לאוהבות השוקולד והניחוחות המתוקים – אנג’ל של “Thierry Mugler” בשיתוף פעולה עם מותג השוקולדים המובחר הצרפתי “La Maison du Chocolat”
ממש לא מזמן חגג הבושם 25 שנה של פעילות מוצלחות ביותר וחבר לאחד ממותגי שוקולד הגורמה המובחרים בפריז ויחדיו יצרו מארזי שוקולד במהדורה מוגבלת המכילים את מרכיבי הבושם ומגיעים באריזת הכוכב המפורסמת. לצערי את המארזים הנ”ל כבר לא ניתן להשיג אבל מומלץ להתענג על הסרטון הקסום שצירפתי לכם כאן בו תוכלו גם לראות את אוליבר קרספ, יוצר הבושם אנג’ל רוקח שוקולדים יחד עם השוקולטייר של “לה מייסון דו שוקולד” המבוססים על מרכיביו שלו.
“אפקט האנג’ל The Angel Effect”
אני חושבת שזה אחד הסרטים הבודדים שנתקלתי בהם שמצליח לתאר חוויה של השפעה של ניחוח בצורה כל כך אמנותית ומהפנטת: הבושם אנג’ל שידוע כבושם מתאים מאוד לחורף ולעונה הקרה כי הוא מביא איתו פרץ של חום, נשיות ומתיקות שמשפיעה על כל החושים. אם אתם נמנים מאוהבי הריח והשפעתו עליכם ועל הסביבה צפו בסרטון ותבינו למה אני מתכוונת.
מותג האופנה והבישום של טיירי מוגלר THIERRY MUGLER
טיירי מוגלר החל את דרכו כמעצב אופנה בגיל צעיר כשעיצב את בגדיו שלו בהיותו תלמיד תיכון בבית הספר לאמנות דקורטיבית בשטראסבורג שבצרפת. מאוחר יותר הגיע לפריז, שם עיצב חלונות ראווה. ב-1974 ייסד בפריז את המותג “טיירי מוגלר”, כשעיצוביו מאופיינים בתפירה מהפכנית ובשימוש בצלליות חזקות ומסוגננות בעלי קווים תיאטרליים כחלק מהשפעותיו כרקדן לשעבר. כמו כן סגנונו של מוגלר מתאפיין באלמנטים עתידניים ונועזים מעולם הפנטזיה והמדע הבדיוני.

בשנות ה-80 וה-90 הפך ליוצר מאוד מבוקש וטרנדי ויצר תלבושות עבור מחזות, הצגות ואופרות ועבד בצמוד לאמנים ידועים ביניהם רוברט אלטמן וג’ורג’ מייקל. מאוחר יותר השיק את קולקציית ההוט-קוטור הראשונה שלו, בה כל בגד נתפס כעבודת אמנות. תצוגות האופנה שלו עוצבו כמופעים של ממש שבהם הוא היה גם היוצר וגם הבמאי. הכול היה חדשני, מדהים, פנומנלי, חדש לחלוטין (סרטון).

חלק מה”אני מאמין” של המותג “טיירי מוגלר” הוא להשקיף מעבר לצפוי, אל הבלתי צפוי. להיות מותג הממוקם במקום משל עצמו, בעל ערכים חזקים שתמיד נאמנים לתשוקה, תעוזה, מחויבות, שלמות ומערכת יחסים מיוחדת עם מעגל הלקוחות שלו.
השראתו של מוגלר נובעות מסמלים נצחיים, כלל עולמיים ומקמע המזל שלו בצורת כוכב, ועל פיהם, הוא, מעצב גם את בגדיו ואת תכשיטיו. כילד נהג טיירי מוגלר לצפות בשמיים ולכנות כוכבים מסוימים בשמות של הכוכבים האהובים עליו: מרלן דיטריך, ריטה היוורת וליז טיילור. בעיניו הכוכב מסמל משהו רבגוני ויפה בצורה יוצאת דופן וזו הסיבה שבחר בסמל היפיפה הזה כמייצג את ה”אנג’ל” הבושם הראשון שלו.
מאז 1992 ועד היום יצר מוגלר מעל ל-140 ניחוחות בשיתוף פעולה עם אמני בישום מובילים בצרפת. בקבוקי הבושם אגב שעשויים מקריסטל, מיוצרים באופן ידני, ולכן אין בקבוק דומה לחברו. אלו גם בקבוקי הבושם הראשונים שיוצרו בצורה כזו שניתן למלא אותם שוב, זאת מתוך תפיסה שבקבוק הבושם הוא תכשיט שהאישה תרצה לשמר, לצד חסכון בכסף ושמירה על איכות הסביבה.

לסקירות הבשמים שבתמונה (מימין לשמאל):
אליאן פלורה פוטורה Alien Flora Futura >>
אנג’ל Angel (הקלאסי) בפוסט הנוכחי
לאורך השנים הבושם אנג’ל זכה לצאת בלמעלה מ-40 מהדורות שונות ומיוחדות וגם בליין נוסף ורחב לגבר בשם A*Men. משם המשיך מוגלר לעבר הצלחה מסחררת נוספת – הבושם “Alien” שהושק בשנת 2005 וזכה לשלל גרסאות נוספות. סדרות בולטות נוספות הן “Innocent” שהושקה לראשונה ב 1998 ומבוססת על פירות יער והדרים, “Wamanity” שהושקה לראשונה ב 2010 ומבוססת על מרכיבים שונים של תאנה. “Mugler Cologne” הפרשית ההדרית שמתאימה גם לאישה וגם לגבר. הסדרה האחרונה שהושקה במוגלר היא “Aura Mugler” מ 2017 ומבוססת על תווים בוטניים ומתוקים. בנוסף קיימות מספר קולקציות אקסקלוסיביות שלא נמכרות בארץ. את המבחר המלא תוכלו למצוא באתר הרשמי של המותג.
טיפים למתבשמים מאת טיירי מוגלר:
שיטת “הענן”:
* התיזי ענן של בושם באוויר ועברי דרכו; הענן יעטוף אותך בניחוח ללא התחושה של מגע אלכוהולי על העור.
* לאחר ביצוע “טקס הענן” וממש לפני היציאה מהבית, התיזי שתי התזות “ענן” נוספות על החולצה או הסוודר; התזת “ענן” בושם לעבר הבגדים, מומלצת על בדים טבעיים כגון צמר, כותנה, משי וכו’.
לבישום בערב:
מומלץ להתיז ענן של בושם על החלק הפנימי של הבגד ולהניחו על קולב. בזמן המקלחת והאיפור, הבושם יתנדף מעט מהבגדים וייצור תחושה נפלאה של ניחוח ללא אלכוהול.
חיזוק הניחוח בכמה נקודות אסטרטגיות:
לגבר – על השיער שמעל לקו האוזניים ובאזור החזה.
לאישה – על קו השיער, מהמצח ועד הצוואר ובנקודות הדופק בגוף – סמוך לשורש כף היד, מאחורי האוזניים, בחזה, מאחורי הברכיים ובעצם, בכל מקום בו את רוצה לקבל תשומת לב.
לאחר שימוש ממושך, עלולה להיווצר הרגשה שהניחוח האהוב השתנה: בכדי להשיב את התחושה הבתולית של הפעם הראשונה, מומלץ להשתמש בקרם גוף מאותה הסדרה, יחד עם הבושם.
ההשקה האחרונה:
אנג’ל פרוטי פייר Angel Fruity Fair

כאמור לאנג’ל יש מספר מהדורות נוספות ומגוונות, והגרסה הכי חדשה שנחתה אצלנו לא מזמן היא “Angel Fruity Fair” שנוצרה בהשראת זכרונות ילדות חוויתיים של כל אחת מאיתנו המתקשרים עם ביקור בגני השעשועים של פעם, רכיבה על מתקני הקרוסלה ועמידה מול דוכני ממתקים צבעוניים וריחניים וזכרונות ניחוח הצמר גפן המתוק, התפוחים המסוכרים והררי המרשמלו בגוונים פסטליים של ורוד, לבן ותכלת.
את כל אותם זיכרונות תרגמו במוגלר לניחוח חדש העושה שימוש במרכיבים המקוריים של הבושם אנג’ל לצד מרכיבים חדשים פירותיים ומסוכרים כאחד כגון פירות יער אדומים, דומדמניות שחורות וליצ’י, ניחוחות ורדים פרחוניים ואף תווי קצפת אוורירית, מקלות וניל ונגיעות של פצ’ולי. אריזת הכוכב המפורסמת נשמרה בדיוק כפי שהיא אך הזכוכית הכחולה כהה ועמוקה יותר כמחווה לצבעים החזקים המתקשרים עם אותם זכרונות ילדות מנחמים.

בעיניי האנג’ל פרוטי פייר הינו גרסה קרמית, פירותית ומעט קלילה יותר מהאנג’ל הקלאסי. הוא עדיין משתייך למשפחת המתוקים אך הוא יותר אוורירי. אישית מאוד אהבתי גם את הפרשנות החדשה ואני נהנית ממנו לא פחות מהראשון. מדובר במהדורה מוגבלת כך שאם הסתקרנתן מומלץ לכן לנסות אותו לפני שהוא נעלם מהמדפים.
מחירים:
(Angel Edt (1992
50 מ”ל, 495 ₪
(Angel Fruity Fair Edt (2018
50 מ”ל, 350 ₪
*הבשמים התקבלו מהחברה לצורך הפוסט
כדאי לדעת גם שניתן למצוא בליין של אנג’ל מהדורות קבועות נוספות, קרם גוף תואם ומארזים מיוחדים.
את מוצרי טיירי מוגלר ניתן להשיג ברשת אפריל, בסופר פארם ובפרפומריות המובחרות
סקירות נוספות של בשמי טיירי מוגלר תמצאו כאן >>
מקווה שנהניתן מהפוסט ואם תרצו לקרוא עוד מהדורות ספיישלים שמתמקדות בבשמים נוסטלגיים מיוחדים אשמח אם תכתבו לי זאת בתגובות לפוסט או לפרסום בפייסבוק.
הצטרפו אליי גם בפייסבוק ובאינסטגרם והישארו מעודכנות בכל ההשקות החדשות שאני מפרסמת בסטוריז לפני שהן מתפרסמות בבלוג.
רוצים לדעת מתי עולה פוסט חדש?
*ניתן לבטל את ההרשמה בכל עת